Verhuizen kan een ingrijpende verandering in uw leven zijn. Er komen veel vragen bij kijken, bijvoorbeeld over het vinden van gelijkgestemden, de juiste leefomgeving of het rondkrijgen van de financiën. Om u meer zekerheid te geven in dit proces, ondersteunen wij u vanuit WoonZaam waar mogelijk, zo veel mogelijk. Hieronder geven wij antwoord op veelvoorkomende vragen. Zodat u zich kunt richten op de leukste kant van verhuizen: uw nieuwe thuis!

Liever direct contact? Met vragen over uw persoonlijke situatie kunt u terecht bij Ludan Schmid en met vragen over het bouwproces en participatie kunt u terecht bij Antje de Groot.

Hoe vind ik gelijkgestemden?

Misschien kent u wel gelijkgestemden in uw omgeving! Of kijk op het internet naar mensen met dezelfde interesse(s) als u. Wij beschikken over een netwerk van potentieel gelijkgestemden, mensen die net als u op zoek zijn naar hun woondroom.

Met wie kan ik een project beginnen?

Binnen WoonZaam staat het samen bouwen van een woondroom centraal. WoonZaam richt zich daarin niet alleen op senioren. Voor ons is leeftijd geen doelgroep. Samen kijken we ook of de woonwens vraagt om een doelgroep met dezelfde interesses en achtergronden of dat een meer diverse woongroep wellicht wenselijk is.

Gedurende het proces helpt WoonZaam u ook om van tevoren vast te leggen wat u samen doet en wat alleen. Daarnaast helpen wij u met gezamenlijke en individuele beslissingen.

Binnen CPO-initiatieven (CPO: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) delen bewoners vaak gemeenschappelijke voorzieningen. WoonZaam heeft de kennis om u te adviseren over het delen van gemeenschappelijke voorzieningen.

Hoe vind ik een geschikte locatie?

We kunnen u ook helpen met het vinden van een geschikte locatie om uw woondroom te realiseren. Zo zoeken we, vaak in samenwerking met gemeenten, naar wenselijke locaties voor een CPO-initiatief (CPO: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap); een nieuwe plek of een herstructureringslocatie.

Kan ik hulp krijgen bij het ontwerpen?

Zeker! We kijken naar wat de overeenkomsten zijn binnen de bewonersgroep en waar de overlap ligt qua wensen en interesses. We voeren een haalbaarheidsstudie uit waarin we samen het plan bedenken en we geven u inzicht in zowel het plan en de ontwikkeling als de bouwkosten. 

Hoe kan ik mijn woondroom financieren?

Als u zich oriënteert op een nieuwe woning komen er uiteraard allemaal financiële aspecten bij kijken. Denk o.a. aan hypotheek, huur, verhuiskosten en op welk moment u wat betaalt. Als deelnemer aan het WoonZaam-concept hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Onze gespecialiseerde collega’s staan voor u klaar om u te adviseren tijdens dit proces.

Welke verbeteringen zijn er mogelijk op het gebied van wonen?

Een comfortabele woning is een woning waar u prettig thuis kunt komen om vervolgens lekker in de bank weg te zakken. Het creëren van wooncomfort kan in details zitten en in grotere woningaanpassingen. Het kan gaan om zichtbare en tastbare verbeteringen zoals geen drempels en bredere deuren, maar ook om het gevoel of het leefklimaat in huis. Mensen vinden het soms moeilijk om de juiste maatregelen te treffen om het wooncomfort te verbeteren. 

WoonZaam neemt deze zorgen bij u weg. Wij kijken met u naar hoe we woningen geschikt kunnen maken voor uw oude dag. We houden bij het vinden van een geschikte locatie bijvoorbeeld rekening met de nabijheid van gewenste voorzieningen.

Hoe zorg ik dat mijn woning veilig en toekomstbestendig is?

Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om het langer thuiswonen te bevorderen. Met het oog op het ouder worden en de eventuele lichamelijke ongemakken, maar ook voor een veilig en comfortabel gevoel. U kunt hierbij denken aan automatische verlichting, gordijnen die op afstand kunnen worden bediend, persoons- en inbraaksignalering of een gelijkvloerse woning.

Kan ik begeleiding krijgen tijdens de initiatiefase?

Het starten van een woonproject is natuurlijk niet zomaar iets. Daarom werken onze collega’s samen met u toe naar de oplevering van de woningen. Soms gezamenlijk met de bewonersgroep, als het bijvoorbeeld om het ontwerp gaat, soms individueel — bijvoorbeeld bij het regelen van de financiering. Daarnaast staan we vanaf de initiatiefase klaar om uw vragen te beantwoorden.

Kan ik begeleiding krijgen tijdens het verhuizen?

Verhuizen vraagt veel voorbereiding. Spullen uitzoeken, inpakken, contracten opzeggen en overzetten. Ook dient u zaken te regelen als verhuizers, adreswijzigingen, televisie en/of internet en de inrichting. Dat is best veel om alleen te doen. Gelukkig hoeft u zich hier als deelnemer van WoonZaam geen zorgen over te maken. Wij zorgen ervoor dat u zich kunt richten op de leuke dingen. 

Kan ik ook na de verhuizing gebruikmaken van de diensten van WoonZaam?

Als u eenmaal in uw nieuwe woning bent getrokken, kunt u nog steeds gebruik maken van de diensten van onze collega’s. Denk hierbij aan ondersteunende hulp bij technische mankementen of aanvullende diensten van een glazenwasser of een schilder. Welke vraag u ook heeft m.b.t. uw nieuwe huis, u kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Hoe kan ik contact opnemen met WoonZaam?

Verhuizen kan een ingrijpende verandering in uw leven zijn. Er komen veel vragen bij kijken, bijvoorbeeld over het vinden van gelijkgestemden, de juiste leefomgeving of het rondkrijgen van de financiën. Om u meer zekerheid te geven in dit proces, ondersteunen wij u vanuit WoonZaam waar mogelijk, zo veel mogelijk. Hieronder geven wij antwoord op veelvoorkomende vragen. Zodat u zich kunt richten op de leukste kant van verhuizen: uw nieuwe thuis!

Vragen over uw woondroom? Klik hier.

Met vragen over uw persoonlijke situatie kunt u terecht bij:

Ludan Schmid

06 42960668

ludan@woonzaam.nl

Met vragen over het bouwproces en participatie kunt u terecht bij:

Hein Stooker