Samen wonen en leven in hof

Aahof Zwolle & Hof van Hardenberg

Een idyllisch hof die historie uitstraalt. Betaalbare, sociale koop- en huurwoningen waar mensen hun oude dag samen kunnen doorbrengen. Een woonconcept van de Stichting Knarrenhof voor mensen die elkaar graag helpen en zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen. Het is de combinatie van hofjes van vroeger met het gemak van nu. Zo ontstaat een concept van naoberschap, veilig wonen, privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen.

Samen wonen in een hof in Zwolle

De Aahof in Zwolle is de eerste in zijn soort. De gemeente Zwolle bood exclusief de locatie dichtbij voorzieningen aan. Inbo ontwierp de woningen, Trebbe financierde, realiseerde met Stichting Knarrenhof de ontwikkeling en bouwde het project. Het resultaat: 48 woningen, waarvan veertien sociale huurwoningen en een gemeenschappelijk Hofhuys. Vereniging Eigen Huis schreef over de woningen die wij in Zwolle bouwden: ‘hier kun je gerust tot je 113e zelfstandig wonen’.

Hardenberg; het vervolg

Na Zwolle was Hardenberg aan de beurt. Daar zijn vijftien levensloopbestendige woningen gebouwd in een hof met veel ruimte voor privacy en voor ontmoeting in de gemeenschappelijke ruimte en de binnentuin.

Ook voor de sociale huur ontwikkelden en realiseerden wij een vergelijkbare woonvorm. Bekijk hiervoor project De Deining in Almere.

Meer informatie op de website van Trebbe
Samen wonen in een hof