Samen bouwen bevordert doorstroming

De Deining

Betaalbare woningen voor senioren en samen wonen in een hof aan De Deining in Almere Haven. Dat was het doel van woningcorporatie GoedeStede, ontwikkelende bouwer Trebbe en Bouwgroep De Deining. Deze bouwgroep ook wel De Deiners genoemd, bestond uit toekomstige bewoners. Zij dachten mee met woningcorporatie GoedeStede en Trebbe in de ontwikkeling van de woningen. Aan hen werd gevraagd welke woningtypes zij terug wilden zien, keken mee in het ontwerp van de woningen en de invulling van de gemeenschappelijke buitenruimtes.

Veilig samen wonen in een hof

Trebbe gaf samen met GoedeStede invulling aan de vraag en zo werden er 19 driekamer seniorenwoningen en één tweekamer seniorenwoning rondom een hof gerealiseerd. Het woonprogramma is op de begane grond opgenomen. Zo zijn de woningen toekomstbestendig. ‘De Deiners’ wonen in woningen die voldoen aan al hun wensen, en ook nog eens betaalbaar en duurzaam. De woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd, worden verwarmd door elektrische radiatoren en hebben een warmtepompboiler voor het warm tapwater. Ontmoeting staat centraal in De Deining. De tuinen van de woningen hebben allemaal een laag hekwerk en kijken uit op het gemeenschappelijk hof. Doordat deze is afgesloten met een gemeenschappelijke toegangspoort, wonen De Deiners hier veilig samen.

Toen en nu sociaal betrokken

Het mooist om te zien is dat de senioren die zich verenigden in de bouwgroep een sociale hechte groep is die betrokken is bij elkaar. Dat waren zij al voordat het project van start ging en nu ze hun eigen plek hebben gekregen dat nog steeds zijn.

Meer informatie op de website van Trebbe
Samen wonen in een hof